لطفاً توجه داشته باشید
کلیه کالاها در دیجی کالا عرضه می شوند.

فبلتی میان رده برای دوست داران سلفی
یکی از موفقیتهای بزرگی که اچتیسی در سال 2014 میلادی (سال گذشته) کسب کرد، در زمینهی فروش گوشیهای خانوادهی دیزایر (Desire) بود. دیزایر 816 یکی از خوشفروشترین گوشیهای این شرکت تایوانی در قارهی آسیا بود که با استقبال بسیار خوبی از سوی کاربران مواجه شد. حال اچتیسی ارتقاهای قابل توجهی در این فبلت محبوب خود به وجود آورده و محصول آپگرید شده خود را «دیزایر 820» نام گذاری کرده است. با ادامهی نقد و بررسی اچتیسی دیزایر 820 در دیجی کالا همراه باشید.
طراحی و ساخت
یکی
از مهمترین تفاوتهای بین گوشیهای سری وان (One) و دیزایر (Desire) شرکت
اچتیسی مربوط به جنس بدنهی آنها میشود. همان طور که میدانید
مرغوبترین و خوشساختترین گوشیهای اچتیسی را خانوادهی وان تشکیل
میدهد که عمدتا از فلز ساخته شدهاند. در طرف مقابل گوشیهای سری دیزایر
این شرکت قرار دارند که کاملا پلاستیکی هستند. (البته پلاستیک باکیفیت)
دیزایر 820 هم مانند نسل قبلی خود یعنی دیزایر 816 دارای شاسیای پلاستیکی
است. طراحی این فبلت کاملا ساده و دلنشین است. گوشههای قاب پشتی این گوشی
دارای انحنای ملایمی است که در خوشدست بودن این فبلت نقش به سزایی دارد.
دیزایر 820 دارای ابعاد 7.74×78.74×157.7 میلیمتر است که این اندازه،
اندکی برای یک گوشی 5.5 اینچی بزرگ به نظر میرسد. در یک مقایسه اجمالی بین
این فبلت و گوشی الجی جی3 (با نمایشگر 5.5 اینچی) در میابیم که نمایندهی
الجی دارای ابعاد کوچکتری نسبت به نمایندهی اچتیسی دارد. همچنین با
توجه به اندازهی 5.5 اینچی و وزن 155 گرمی که این فبلت دارد، به نظر
نمیرسد که استفاده با این گوشی چندان سخت باشد. دو اسپیکر استریوی بوم
سوند (Boom sound) در بالا و پایین نمایشگر این فبلت قرار گرفته که از
کیفیت بینظیری برخوردارند.اگر به یاد داشته باشید، تمام دکمه های دیزایر 816 بر لبهی سمت چپ آن قرار داشتند که دسترسی به این دکمه ها برای افراد راست دست کمی سخت بود. حال اچتیسی دو کلید پاور و کم و زیاد کردن صدای دیزایر 820 را بر لبهی سمت راست قرار داده تا دسترسی به این کلیدها برای عموم کاربران راحتتر باشد.
از آنجایی که قاب پشتی دیزایر 820 توسط کاربران قابل گشایش نیست، اچتیسی شیارهای سیم کارت و کارت حافظهی microSD را بر لبهی سمت چپ قرار داده که این شیارها با کاوری همرنگ با بدنه پوشیده شده است. بر لبهی بالایی این گوشی جک استاندارد 3.5 میلی متری در کنار میکروفون وجود دارد و در طرف مقابل تنها شیار microUSB 2.0 به چشم میخورد.
به طور کلی میتوان گفت که هرگز جدیتی که در محصولات سری وان اچتیسی وجود دارد، در این فبلت میان رده دیده نمیشود. بنابراین رنگ سفید این فبلت تنها برای قشر جوان مناسب خواهد بود. همان طور که گفته شد، قاب پشتی و لبههای دیزایر 820 از جنس پلاستیک براق است و به نظر میرسد که رنگ تیرهی این گوشی نیاز بیشتری به پولیش و تمیز کردن لک و چربی داشته باشد. اما لک و چربی بر جای مانده بر رنگهای روشن و سفید این گوشی چندان به چشم نخواند آمد. اما جنس لبههای بالا و پایین نمایشگر این گوشی کمی با قاب پشتی آن متفاوت است و کیفیت بهتری دارد. این لبهها از جنس پلاستیک مات هستند و لک و چربی کمی را به خود جذب میکند. در مجموع میتوان گفت که کیفیت ساخت و طراحی دیزایر 820 دقیقا مطابق انتظار ما از شرکت اچتیسی بود و طراحی این گوشی همانند دیزایر 816 میتواند کاربران زیادی را راضی نگه دارد.
نمایشگر
منشا علاقهی اصلی کاربران به دیزایر 820 را میتوان در اندازهی نمایشگر بزرگ آن دانست. در قاب جلویی این گوشی یک نمایشگر بزرگ 5.5 اینچی قرار دارد که برای تماشای مدیاهای مختلف، اندازهی ایدهآلی به نظر میرسد. نمایشگر این گوشی کیفیت قابل قبول 720×1280 پیکسل معادل با HD را به نمایش میگذارد. با یک محاسبهی سریع میتوان دریافت که این فبلت، تراکم پیکسلی نه چندان خیره کنندهی 267 پیکسل بر هر اینچ را ارائه میدهد؛ اما این مقدار تراکم پیکسلی در حد و حدود سایر فبلتهای میان ردهی دیگر است. تا این جای کار و بروی کاغذ در میابیم که اکثر مشخصات نمایشگر گوشی اچتیسی دیزایر 820 مشابه با دیگر میان ردهی شرکت اچتیسی، یعنی دیزایر 816 است. اما به گفته سازندهی این گوشیها، نمایشگر دیزایر 820 با بهبودهایی نسبت به دیزایر 816 همراه شده است. به عنوان مثال؛ حداکثر میزان روشنایی نمایشگر 820 کمی نسبت به 816 افزایش پیدا کرده و به 543 nits (نیتس) رسیده است.
همچنین دیزایر 820 در مقایسه با 816 از زوایای دید بهتری برخوردار است و دمای رنگهای 820 نسبت به 816 بهتر شده و به 7100 کیلو رسیده است. اما کاربران باید مراقب میزان روشنایی این گوشی باشند؛ چرا که نمایشگر بزرگتر به معنای مصرف باتری بیشتر است.

دوربین
اچتیسی دیزایر 820 از دو دوربین باکیفیت بهره میبرد. دوربین اصلی این گوشی را یک حسگر 13 مگاپیکسلی و دوربین دوم (سلفی) آن را یک دوربین گستردهی (واید) 8 مگاپیکسلی تشکیل میدهد. نخست به سراغ دوربین دوم این گوشی میرویم. قبل از شروع به کار با دوربین دوم دیزایر 820، انتظار عکسهای بی نظیری از آن داشتیم که تنها دیزایر آی (Eye) قادر به شکست آن است. نتایج به دست آمده از دوربین دوم این گوشی هم تا حدودی مطابق با انتظار ما بود. با تستهای انجام شده از دوربین دوم این گوشی به این نتیجه رسیدیم که دیزایر 820 میتواند همپای محصولاتی چون نوکیا لومیا 730 و یا حتی اچتیسی وان M8 رقابت کند. رنگهای نمونه عکسهای گرفته شده با دوربین این گوشی کاملا راضی کننده و کاملا نزدیک به واقعیت است.
کیفیت و جزئیات عکسها هم کاملا قابل قبول ارزیابی میشود. اما زمانی که بر روی عکسهای گرفته شده از خود زوم کنید، متوجه مقداری نویز در تصاویر خواهید شد که اندکی از کیفیت نهایی تصاویر میکاهد. در مجموع میتوان این گونه نتیجه گیری کرد که دوربین دوم دیزایر 820 تنها میتواند کاربران عادی که به عکاسی سلفی علاقه دارند را راضی نگه دارد؛ اما این دوربین هرگز برای عاشقان سلفی مناسب نخواهد بود. از مهمترین ویژگیهای دوربین دوم دیزایر 820 میتوان به زیبایی (Beauty)، تنظیم سفیدی تصاویر (White balance) و قابلیت تشخیص چهره (Face Detection) اشاره کرد.

اما بر قاب پشتی این محصول یک دوربین 13 مگاپیکسلی به همراه یک فلاش LED قرار گرفته است. این دوربین میتواند با حداکثر کیفیت 3120×4160 پیکسل به عکاسی بپردازد. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که بیشتر عکسهای خود را در روشنایی روز میگیرید، باید بگوییم که دوربین دیزایر 820 عکسهای خوب و رضایت بخشی را در این شرایط برای شما ثبت میکند و مطمئنا کاربران، شرکت اچتیسی را از این بابت تحسین خواهند نمود. از مهمترین قابلیتهای دوربین اصلی این گوشی میتوان به حالت عکاسی HDR، افکتهای مختلف، عکاسی پیاپی، پانوراما و زیبایی اشاره کرد. اما بر روی کیفیت عکاسی گرفته شده در شب با این گوشی چندان نمیتوان حساب باز کرد و کاملا مشابه با دیگر گوشیهای میان ردهی دیگر است. در نهایت باید گفت که کاربران میتوانند با نهایت کیفت Full HD (1920×1080) با دوربین اصلی این گوشی فیلمبرداری کنند.
سخت افزار و باتری
قابل تامل ترین پیشرفت دیزایر 820 نسبت به 816 مربوط به بخش سخت افزار آن است. اچتیسی دیزایر 820 نخستین گوشی دنیا به حساب میآید که در معماری سخت افزاری آن از پردازندهی هشت هستهای کوالکام استفاده شده است. این فبلت به تراشه 64 بیتی اسنپدراگون 610 مجهز گردیده که داخل آن، دو پردازندهی چهار هستهای و یک رم دو گیگابایتی قرار گرفته است. وظیفهی پردازش کارهای سبک در این گوشی بر عهدهی پردازندهی Cortex A53 با توان پردازش 1 گیگاهرتزی است و پردازش کارهای سنگین را پردازندهی Cortex A53 با سرعت 1.5 گیگاهرتز بر دوش میکشد. در کنار این پردازنده، تراشهی گرافیکی Adreno 405 تعبیه شده است. این مجموعه سخت افزاری برای دیزایر 820 کاملا مناسب و قدرتمند ارزیابی میشود و به راحتی میتواند از پس نیازهای روزمرهی کاربران برآید.استفاده از تراشه های 64 بیتی در گوشیهای هوشمند، این امکان را به سازندهها میدهد تا بتوانند بیش از چهار گیگابایت حافظهی رم در گوشیهای ساخت خود استفاده کنند. اما اچتیسی به دو گیگابایت حافظهی تصادفی برای دیزایر 820 بسنده کرده که این میزان حافظهی رم برای این میان رده بسی کافی به نظر میرسد. این در حالی است که در دورانی به سر میبریم که هنوز لپتاپهایی با حافظهی رم کمتر از چهار گیگابایت تولید میشوند!
مطمئنا افرادی وجود دارند که در مورد استفاده از این نوع پردازندهها در گوشیهای هوشمند و احتیاج به آنها همواره سوال داشته و دارند؛ به طور موجز در پاسخ باید گفت که شکی وجود ندارد که استفاده از تراشههای 64 بیتی، قدرت زیادی را به گوشیهای هوشمند میبخشد. حال بیاییم برای درک بهتر این موضوع، نگاهی کوتاه به مقایسه دو گوشی آیفون 5C و آیفون 5S بیندازیم. از لحاظ تئوری؛ به علت یکسان بودن پردازندهی این دو محصول، باید این دو گوشی عملکرد کاملا یکسانی داشته باشند، اما نتیجه بنچمارکها چیز دیگری را به ما میگوید و به اختلاف قابل توجه نمرهی این دو گوشی دامن میزند. با توجه به تراشهی 64 بیتی به کار برده شده در آیفون 5S، این دستگاه از قدرت بیشتری نسبت به گوشی 5C برخوردار است. بدین ترتیب میتوان به قدرت تراشه های 64 بیتی در گوشیهای هوشمند پی برد.
با وجود آن که دیزایر 820 یکی گوشی میان رده به حساب میآید، اما از شبکهی اینترنت 4G پشتیبانی میکند. این در حالی است که دیزایر 820 با کمبودهایی همراه است. به عنوان مثال قابلیت NFC در این فبلت وجود ندارد و حسگرهایی چون گام شمار و ژستهای حرکتی که پیش از این در M8 (پرچمدار سال 2014 اچتیسی) وجود داشت، در این فبلت به چشم نمیخورد.
انرژی مورد نیاز دیزایر 820 را یک باتری لیتیوم یونی با ظرفیت 2600 میلی آمپر ساعت تامین می کند که توسط کاربران قابل تعویض نیست. با وجود برابری ظرفیت باتری این گوشی با باتری دیزایر 820، اما این گوشی 820s بود که توانست شارژدهی بیشتری را در وضعیت آماده باش به همراه داشته باشد. (560 ساعت در شبکه ی 3G) اما در طرف مقابل کاربران می توانند مدت زمان بیشتری با دیزایر 820 در مقایسه با دیزایر 820s به مکالمه ی ممتد بپردازند. (22 ساعت در مقابل 12 ساعت در شبکه ی 3G)
سیستم عامل و نرم افزار
متاسفانه اچتیسی دیزایر 820 با اندروید کیت کت (4.4.2) راهی بازار جهانی گشته و برخلاف انتظار به جدیدترین و بهروزترین نسخهی سیستم عامل اندروید (آب نبات چوبی) مجهز نشده است. اما در صورت آپگرید این گوشی به اندروید آب نبات چوبی، میتوان انتظار عملکردی 64 بیتی را از این فبلت داشت. نسخهی ششم (6.0) از رابط کاربری اختصاصی اچتیسی به نام HTC Sense UI برای دیزایر 820 در نظر گرفته شده که فضای سیستم عامل این گوشی را شبیه به پرچمدار سال 2014 اچتیسی یعنی M8 کرده است. همچنین آخرین نسخه از قابلیت شناخته شده و کاربردی Blink Feed برای دیزایر 820 در نظر گرفته شده که در صفحهی هوم اسکرین تعبیه شده است.این روزها سازنده های تلفن همراه برای جذابتر کردن محصولات میان ردهی خود از قابلیتهای مختلفی از جمله حسگر مادون قرمز (اینفرارد) استفاده میکنند. اما اچتیسی از به کار گیری این حسگر در دیزایر 820 دریغ کرده و کاربران این گوشی را در حسرت کنترل لوازم صوتی و تصویری خانهی خود فرو برده است!
مانند گذشته، شرکت اچتیسی در رابط کاربری دیزایر 820 از حالت مخصوص رانندگی استفاده کرده است. به وسیلهی این ویژگی میتوانید در حین رانندگی، تنها به برخی از برنامه های ضروری مانند تماس، پیغام، موزیک پلیر و دستورات صوتی دسترسی داشته باشید. گفتنی است که این آیکونها در ابعاد بزرگی طراحی شدهاند تا کار با آنها برای کاربران راحتتر باشد. در بالای همهی این دسترسیها، ساعت و وضعیت آب و هوا وجود دارد.
یکی از نقاط قوت گوشیهای میانردهی اچتیسی در مقایسه با دیگر گوشیهای میان ردهی بازار، مربوط به کیفیت و نوع اسپیکر آنهاست. اچتیسی دیزایر 820 هم از این قاعده مستثنی نیست و کیفیت اسپیکرهای استریوی آن، یک سر و گردن بالاتر از سایر اسپیکرهای گوشیهای میانردهی دیگر است. بنابراین اگر یکی از فاکتورهای خرید گوشی میانردهی آیندهتان، داشتن اسپیکرهای باکیفیت است، میتوانید حساب ویژه ای روی دیزایر 820 باز کنید.
HTC Dot View نام قابلیتی است که اچتیسی برای نخستین بار در وان M8 به کار برد. با استفادهی کاور Dot View برای وان M8، کاربران میتوانستند نوتیفیکیشنهای خود را در این کاور مشاهده کنند و یا برخی از اطلاعات خود را شخصی سازی کنند. حال شرکت اچتیسی این قابلیت جذاب را در فبلت میانردهی خود یعنی دیزایر 820 به کار برده تا از این بایت این گوشی همپای پرچمداران این شرکت باشد.
جمع بندی
دیزایر 820 را میتوان یکی از بهترین گوشیهای آپگریتهای شدهی شرکت اچتیسی تاکنون دانست. این گوشی نه تنها تمام ویژگیهای یک گوشی میانرده ی کامل را دارد، بلکه در برخی از موارد میتواند شانه به شانهی گوشیهای پرچمدار حرکت کند. از این بین میتوان به ویژگیهایی چون دوربین سلفی باکیفیت، اسپیکرهای دوتایی بوم سوند (Boom Sound) و تراشهی 64 بیتی اشاره کرد. شاید بتوان نسخهی قدیمی سیستم عامل این گوشی (اندروید کیت کت) را تنها مشخصهی کسل کنندهی دیزایر 820 برشمرد. در نهایت باید دیزایر 820 را جایگزینی لایق برای دیزایر 816 دانست؛ فبلتی که انتظار میرود همچون دیزایر 816 در بین گوشیهای میانرده خوش بدرخشد.مزایا:
تراشهی 64 بیتی
اسپیکرهای استریوی بوم سوند (Boom sound)
دوربین سلفی با کیفیت
نمایشگر 5.5 اینچی با کیفیت HD
اسپیکرهای استریوی بوم سوند (Boom sound)
دوربین سلفی با کیفیت
نمایشگر 5.5 اینچی با کیفیت HD
معایب:
نسخه ی قدیمی سیستم عامل (کیت کت)